Pasta med rostade tomater och kronärtskockor
Foto: Lennart Weibull
Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

3,1 (27 röster)

Matsmarta onsdag

”En superenkel pastarätt som ger hopp om våren mitt i smällkallaste vintern. Eftersom körsbärstomater på kvist är hyfsat söta även under vinterhalvåret och det går bra att använda burktomater, kan man laga den här rätten året om. Burrata är en favoritost, men det blir även gott med vispad ricotta, fetaost, annan smakrik ost eller vegesan”.

Receptet är hämtat ur boken ”Mera vego på 30 minuter” av Ylva Bergqvist (Bonnier fakta).

Tips!

  • Lite kikärter är bra att lägga på plåten om man vill ha mer protein, eller så serverar man hummus gjord på vita bönor och tryffelolja till pastan.

Pasta med rostade tomater och kronärtskockor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 700 g körsbärstomater, på kvist, eller på burk
  • 200 g marinerade kronärtskockor
  • 400 g pasta
  • 2 burrata, à cirka 125 g
  • salt och svartpeppar
  • strösocker
  • Till servering

  • färsk basilika
  • lagrad hårdost, riven

Gör så här

Av: Aftonbladet

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK