Markiz Taintons härligt gröna shakshuka
Markiz Tainton lagar här en grön shaksunka som hon ofta äter till frukost eller brunch. Toppa med fetaost och servera med varma pitabröd.
– Kom ihåg att fräsa kryddorna i oljan först. Då öppnas aromerna upp och smakerna kommer fram, tipsar hon i klippet.
Markiz gröna shakshuka
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 purjolök
- olivolja, att steka i
- 3 msk ras el hanut, alt spiskummin, paprika, koriander, saffran
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk harissa, eller 0.5 chilifrukt per portion
- 100 g grönkål
- 200 g ärter, gröna
- 100 g spenat
- 2 msk kronärtskockspuré
- 2 dl vatten, cirka
- salt och svartpeppar
- 1 knippe dill, stort
- 4 ägg, eller fler
- 150 g fetaost
Till servering
- khobz, tunnbröd eller pitabröd
- yoghurt
Gör så här
Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan

Så gör du frasiga kokosvåfflor

Mandelröra med ricotta och mynta

Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor

Ärtröra med smak av basilika

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Därför ska du aldrig riva vitlök

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!

Här är Markiz härliga matresa

Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt

Tricket som tar kryddorna till en ny nivå

Smarta knepet när du saltat maten för mycket

Laga Markiz krämiga pasta





50 min

Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror





45 min

Biffsashimi och räkor med chimichurri-topping





2 h

Läs chatten om helgens godaste grillmat med Markiz Tainton
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar
Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Välkommen till tv-kanalen Godare
Undvik missen – det är så här du ska marinera





20 min
Den enda dressingen som du behöver i köket





30 min