Ljuvligt goda honungsfrallor har en härligt seg skorpa.
Foto: Lennart Weibull
Ljuvligt goda honungsfrallor har en härligt seg skorpa.

Honungsfrallor – ljuvligt doftande och goda

3,7 (35 röster)

Bakrecept

Rågsikten gör frallorna saftiga och ger god rågsmak. Honungen ger seg och god skorpa. I receptet ingår även linfrö, men det kan man såklart hoppa över om man vill.
Recept ur boken ”Baka” bröd av Martin Johansson.

1 portion i receptet blir 9–12 frallor.

OBS! Tid tillkommer för degen att jäsa över natten eller 6–10 timmar.

Honungsfrallor

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 3 g jäst, 3 g motsvarar 0,5 tesked
  • 3.5 dl vatten
  • 7 dl rågsikt
  • 2 msk honung
  • 2 tsk salt
  • 1.5 msk linfrön

Gör så här

LÄS VIDARE

MER OM GODARE