Chokladmousse med saltad mandelgrädde
Chokladmousse med saltad mandelgrädde

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

3 (10 röster)

Efterrätter - Recept på goda desserter

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.

Tid tillkommer för moussen att stelna i kyl eller frys.

SUPERKRAFT: Skickar lyckliga vibrationer genom kroppen.

Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde

  • Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
  • 2 dl kokosgrädde
  • 1 avokado, liten
  • 2 msk kakao
  • 3 msk lönnsirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • Mandelgrädde

  • 2.5 dl kokosgrädde
  • 3 msk mandelsmör
  • 1.25 msk lönnsirap
  • 1 krm himalayasalt, fint
  • 0.5 krm vaniljpulver
  • Till servering

  • färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp boken Comfort food hos Adlibris här!

Adlibris

LÄS VIDARE

Comfort food – maten som ger ren njutning

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Efterrätt

Choklad

MER OM GODARE

Comfort food – maten som ger ren njutning

Sväng ihop en värmande soppa

Edamamepasta med purjolök och sesam

15 min

Snabb chokladmousse med saltkaramelliserade hasselnötter

25 min

Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp

30 min

Medelhavstacos 2.0

45 min

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Tröstsoppa som värmer hjärtat

45 min

Vegansk Husmanskost: Pannbiff med lök

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås

35 min

Rödbetssoppa med syrad grädde

35 min

Bönquesadillas med lime och chipotle

30 min

Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt

20 min

Vegansk kola med pepparkakssmak

45 min

Chokladdoppade praliner med mörk rom

Grillade päron med karamelliserade valnötter

30 min

Chokladfudge med mandel och blåbär

20 min

Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop

10 min

Temperera choklad – så enkelt är det

Mörk chokladglass

40 min

Mjölkchokladparfait med kakaonibs

20 min

Pot de crème med inlagda bär

1 h 15 min

Goda återvinnarglassen

5 min

Dulceymousse med hasselnötssablé, kolasås och aprikos

1 h 30 min