Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde
Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde. Smält en hel kaka mörk choklad och vispa samman den med krämig kokosgrädde, avokado, lönnsirap, salt och vanilj. Resultatet blir en vansinnigt dekadent och härlig mousse, som även funkar finfint som ganache till chokladtårta. Recept ur boken Comfort food av Agnes Gällhagen.
Tid tillkommer för moussen att stelna i kyl eller frys.
SUPERKRAFT: Skickar lyckliga vibrationer genom kroppen.
Dekadent chokladmousse med saltad mandelgrädde
Ingredienser
- 100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
- 2 dl kokosgrädde
- 1 avokado, liten
- 2 msk kakao
- 3 msk lönnsirap
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt
Mandelgrädde
- 2.5 dl kokosgrädde
- 3 msk mandelsmör
- 1.25 msk lönnsirap
- 1 krm himalayasalt, fint
- 0.5 krm vaniljpulver
Till servering
- färska bär, eller frysta. t ex hallon, björnbär eller jordgubbar
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Comfort food – maten som ger ren njutning
Sväng ihop en värmande soppa
Edamamepasta med purjolök och sesam





15 min
Fluffig chokladmousse på nolltid
Spenatcrêpes med halloumi och vitlöksstuvad svamp





30 min
Medelhavstacos 2.0





45 min
Här är maten som lindrar baksmällan
Chokladtryffel med lakrits





15 min

Tröstsoppa som värmer hjärtat





45 min

Vegansk Husmanskost: Pannbiff med lök

Krämig fisksoppa med grädde och tacosås





35 min

Rödbetssoppa med syrad grädde





35 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Filip Poon: Tre härliga tortillawraps





45 min
Fyllda fikon med mandelsmör, valnötter, mörk choklad och havssalt





20 min

Bönquesadillas med lime och chipotle





30 min
Vegansk kola med pepparkakssmak





45 min
Cacciatore – jägargryta





50 min
Tuna melt quesadilla





10 min
Tareq Taylors godaste grytor
Grillade päron med karamelliserade valnötter





30 min
Rårörd vaniljsås – så gott och enkelt att vispa ihop





10 min
Vattenmelon med saltlaktrits
Fruktsallad med mangosorbet





45 min