Tonfiskcarpaccio med blomkål och hallon
Grillad tonfisk går att göra som en god carpaccio. Rulla en rejäl bit salviamarinerad tonfisk i grovmalen svartpeppar. Låt den bara grillas några sekunder på varje sida. Vi lovar, det blir toppengott. Servera med mortlade hallon och grillad blomkål.
Receptet är beräknat som förrättsportioner.
Grillad tonfisk
Ingredienser
- 350 g tonfisk, färsk eller frusen
- 1 dl olivolja
- 3 msk grovmalen svartpeppar
- 1 kvist salvia
Grillad blomkål
- 0.5 blomkålshuvud
- olivolja
- salt och peppar
Till servering
- hallon, mosade
- blandad sallad
- olivolja
- salt
- pressad citronsaft
- grillad blomkål
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder





25 min
Grilltips – så grillar du vegetariskt
Grillhäng! Quesadilla, oxfilé och ananas
Bästa burgarna med klassiska tillbehör





30 min
Här är kockens bästa grillknep – så lyckas du
Bästa tipsen för grillat kött
Så tänder du grillen: Grillexpertens bästa tips
Missen många gör när de grillar lax
Bakad brie på två olika sätt





15 min
Tricket som tar grillad sparris till nya höjder
Grillad squash med ostkräm





45 min
Grillad pizza med hemmagjord tomatsås och flatrökt skinka





25 min
Grillad burgare med både mozzarella och cheddar





1 h
Kalle Moraeus: Så blir du en mästare vid grillen
Karibiska räkspett med korianderolja





15 min
Så blir grillad kyckling – saftig och god
Gremolata – enkelt och gott





10 min
Undvik missen – det är så här du ska marinera





20 min
Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås





1 h 10 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Spännande nyheter på veganhyllan
Flankstek med ugnsbakad blomkål





1 h 15 min

Snabba middagstipset – pasta med vegansk tonfiskröra





10 min