Focaccia art
Focaccia art

Focaccia art

3,5 (8 röster)

Bakrecept

Focaccia art – gå loss med skaparglädjen och skapa vackra, nybakade bröd.
– För mig är det visuella väldigt viktigt och nu är det dags att plocka fram din inre Picasso eller van Gogh och låta fantasin flöda. Arbeta med dekorationer som faller dig i smaken – i dubbel bemärkelse, säger Hilda.
Recept ur Hildas drömmar och andra bullar av Hela Sverige bakar vinnaren Hilda Kirkhoff.

1 portion i receptet blir cirka 6 bitar bröd i långpannan.

Focaccia art

  • Ingredienser

  • 1 mellanstor långpanna
  • 25 g jäst
  • 4 dl vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl olivolja
  • 9 dl vetemjöl special , cirka
  • 4 msk olivolja, till pensling och topping
  • flingsalt
  • Dekoration

  • färska örter, grönsaker, frön eller ätliga blommor beroende på vad du har tillgång till och vad som är i säsong.

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Hilda Kirkhoff vann finalen i Hela Sverige bakar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Bakning

Hela Sverige bakar

MER OM GODARE

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Så bakar du gott bröd – snabbt och enkelt

Valnötsbröd

1 h 40 min

Frallor på bara 10 minuter

20 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Snabba tunnbröd

45 min

Surdegsbabka med choklad

1 h 15 min

Örtbröd – enkelt och otroligt gott

20 min

Stansade scones – snabbt och enkelt

20 min

Fixa frallor med en härligt seg skorpa

1 h 15 min

Grytbröd – lättbakat och gott

3 h 30 min

Så lyckas du med långjäst bröd

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Bakad ganache

25 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min