Raviloi all’uovo,
Foto: Pelle Bergström
Raviloi all’uovo,

Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept

4,6 (19 röster)

Middagstips

Raviloi all’uovo – hemgjord ravioli med ostblandning av ricotta och parmesan. Överbliven pastadeg kan du plasta in och förvara i frysen.

”Kanske saknar jag självkritik totalt när det kommer till matlagning, för när jag lagar mat är jag väldigt snäll mot mig själv. Jag experimenterar och provar mig fram”.

Läs hela intervjun med Lotta Lundgren här.

Recept från boken ”Laga mig” av Lotta Lundgren (Albert Bonniers förlag).

Raviloi all’uovo

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl, tip 00. eller hälften vetemjöl och hälften durumvetemjöl
  • 1.5 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1.5 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • Fyllning

  • 100 g parmesan
  • 250 g ricotta
  • 6 äggulor, kylskåpskalla
  • Sås

  • 30 g smör
  • 10 salviablad
  • 1 dl pastavatten
  • 1 dl parmesan
  • Servering

  • pinjenötter, rostade

Gör så här

Laddar ...

LÄS VIDARE

MER OM GODARE