Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

Av Anna Wendt

(126)

Vad tycker du?

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

Brynt smör förhöjer smaken på det mesta och tillsammans med matjessillen blir det rena gourmetmaten.

– Äpplet ger en fin friskhet som passar perfekt tillsammans med det brynta smöret. Det här är verkligen inte superavancerat och går fort att göra, säger Anna Wendt, receptkreatör och skapare av den somriga rätten.

Portionerna är beräknat för en buffé med flera olika rätter.

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple.

Ingredienser

  • 500 gFärskpotatisar, små
  • 5 ägg
  • 0,5 rött äpple
  • 1 tskpressad citron
  • 0,5 dlrödlök, finhackad
  • 0,5 dlgräslök, finhackad
  • 1 knippedill
  • 50 gSmör
  • 440 gMatjesfiléer
  • svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Potatissallad med matjes, brynt smör och äpple

Anna Wendt

Anna Wendt jobbar som kreativ stylist och skribent med fokus på mat.