Rödkål – julbordets klassiska vegetariska rätt

5 (1 röst)

Julen 2020

Rödkål är ett måste för många på julbordet och med sin sötsyrliga smak passar den fint till julens rätter.

En portion räcker till ett fat rödkål.

Rödkål

  • Ingredienser

  • 0.25 rödkålshuvud
  • 2 äpplen
  • 1 msk olja
  • 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk färsk timjan, hackad (eller 1 tsk torkad)
  • 1 krm kanel
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Rödbetssallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Julen 2020

Recept

Julmat

Husmanskost

Tillbehör mat

Buffé

Svenska recept

MER OM GODARE

Festa på rester – skinka, lax och kavring

Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik

Älskade julmat – därför vill vi ha det här på julbordet

Pannacotta med lingongelé och rosmarin

2 h 40 min

Så väljer du rätt ost till julbordet

Brända mandlar – snabbt och enkelt

30 min

Trillingnötter – så gör du godbitarna

45 min

Julens klassiker à la Niklas Ekstedt

Godaste julköttbullarna – så gör du

25 min

Lutfisk med bechamel, bacon och ärtor

45 min

Bjud på inkokt lax – enkelt och gott

30 min

Chokladmousse – snabbt, sött och gott

2 h 30 min

Vit saffranstryffel – godaste receptet

2 h 10 min

Ostkaka – en småländsk klassiker

1 h

Så fixar du dopp i grytan – snabbt och enkelt

Knäckbräck – knaprigt julgodis

1 h

Bjud på juliga tapas på långhelgens fester

Gin och tonic med enbär och lingon

5 min

Färgstark och smakrik rödkålssallad

20 min

Fruktkaka med konjak

1 h 30 min

Baconlindade dadlar – sötsalta godbitar

25 min

Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

40 min

”Världens bästa Janssons frestelse”

1 h 15 min

Brysselkål – med asiatiska smaker

25 min