Rödkål – julbordets klassiska vegetariska rätt
Rödkål är ett måste för många på julbordet och med sin sötsyrliga smak av vinäger och och äpplen passar den fint till julens rätter.
En portion räcker till ett fat rödkål.
Rödkål
Ingredienser
- 0.25 rödkålshuvud
- 2 äpplen
- 1 msk olja
- 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 2 tsk vinäger
- 1 msk färsk timjan, hackad (eller 1 tsk torkad)
- 1 krm kanel
- salt och peppar
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Årets kock bjuder på en hel julmeny – på EN tallrik
Festa på rester – skinka, lax och kavring
Älskade julmat – alla goda recept för ett mysigt julbord
Extra god rödbetssallad





45 min
Julköttbullar på två vis





45 min
”Världens bästa Janssons frestelse”





1 h 15 min
Chatta med Gustav ”Jävligt gott” Johansson
Julens klassiker à la Niklas Ekstedt
Färgstark och smakrik rödkålssallad





20 min
Så väljer du rätt ost till julbordet
Krispig wontontartelett med gravad lax, senapskräm och rostade fänkålsfrön





30 min
Tareq Taylor: Så lyckas du med julens klassiker
Beskedet: Då stänger Systembolaget i fyra dagar
Klassiska julbordet – här är allt du behöver





2 h
Portvinstillverkaren: Port borde passa er svenskar
Svensk jul – med smak från när och fjärran

Extra julig smak på bullarna





25 min

Så fixar du det vegetariska julbordet
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple





40 min
Bjud på juliga tapas på långhelgens fester
Saftigt och gott recept på mjuk pepparkaka





1 h 30 min
Godaste julköttbullarna – så gör du





25 min
Knäckbräck – knaprigt julgodis





1 h
Pepparkaksdeg – så gör du den perfekta





10 min