Rispuffstårta med choklad och punsch
– Redan som barn lekte jag med olika smaker. När mina kompisar valde vanilj- och jordgubbsglass så tog jag ägglikör och romrussin, berättar Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult.
– Ett av mina starkaste smakminnen från öa är när vi syskon fick en rejäl skopa vaniljglass med lite punsch på. Så enkelt, men så otroligt gott. Även i den här tårtan tar jag med flingsalt, så att det blir en fin brytning mot det söta i punschen och den vita chokladen.
Recept ur boken Salt som socker (Bonnier fakta) av Hela Sverige bakar-vinnaren Linn Utbult. Frida Wismar (foto).
Rispuffstårta med choklad och punsch
Botten
- 60 g mörk choklad
- 2 tsk rapsolja
- 4 dl rispuffar
- 1 dl kokosflakes
- 1 flingsalt, nypa
Chokladbavaroise
- 3 blad gelatin
- 1.75 dl vispgrädde
- 1.75 dl mjölk
- 0.5 dl strösocker
- 4 äggulor
- 1 tsk vaniljpasta
- 130 g mörk choklad
- 1 nypa salt
Vit chokladmousse
- 2 blad gelatin
- 3 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 3.5 msk äggula
- carlhamns flaggpunsch
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Linn Utbults godaste desserter
Saffranspannacotta med pepparkaka





30 min
Chokladtarte med tre smaker





3 h
Rulltårta – pistage och vit choklad





1 h
Vinnare i Hela Sverige bakar 2018: Linn Utbult
Morotskaka med picklad fänkål





1 h 30 min
Gino – en klassisk dessert





20 min
Fikon med ricotta och honung





5 min
Ris à la malta





1 h
Chokladmousse – snabbt, sött och gott





2 h 30 min
Dadelbollar med choklad och kokos





1 h 10 min
Crème brûlée – billiga lyxdesserten





1 h
Pannacotta med lingongelé och rosmarin





2 h 40 min
Krabbelurer – små fluffiga plättkakor





15 min
Marängsviss – barnsligt gott helt enkelt





15 min
Veganska semlor – fluffiga och goda





1 h 45 min
Vinnarens bästa baktips
Glassbomb med chokladtopping





40 min
Hallon- och lakritspannacotta





40 min
Rabarberkompott – snabbt och gott





15 min
Lingonpannacotta





1 h
Ananas libre





5 min
Chokladfondant med limemarinerade jordgubbar





45 min
Brynt smörglass med ljust chokladöverdrag





1 h