Palak paneer – så lagar du den klassiska rätten

Av Godare

(23)

Vad tycker du?

Palak paneer – så lagar du den klassiska rätten

Palak paneer – en populär vegetarisk rätt med spenat och ost. Vill du inte göra egen ost blir den god med halloumi också. Här bjuder Karim Rezaul från Indian garden på sitt bästa recept.

Palak paneer

Ingredienser

Paneer

  • 2 lMjölk, gammaldags
  • 1 citron, pressad (eller 2 msk citronjuice)
  • 0,5 tskSalt

Palak (spenat)

  • 750 gBladspenat, färsk
  • 1,5 mskMatolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 gIngefära, finhackad
  • 1 tskKummin, brun
  • 0,5 tsksenapsfrön
  • 0,5 mskkorianderpulver
  • 1 tskkumminpulver
  • 0,5 tskgurkmeja
  • 0,5 tskChilipulver, röd
  • 0,5 tskSalt
  • 300 gKrossade tomater
  • 1 Gul lök, stor (finhackad)
  • 0,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlVatten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Palak paneer – så lagar du den klassiska rätten