Palak paneer
Palak paneer

Palak paneer – så lagar du den klassiska rätten

4,1 (21 röster)

Palak paneer – en populär vegetarisk rätt med spenat och ost. Vill du inte göra egen ost blir den god med halloumi också. Här bjuder Karim Rezaul från Indian garden på sitt bästa recept.

Palak paneer

  • Paneer

  • 2 l mjölk, gammaldags
  • 1 citron, pressad (eller 2 msk citronjuice)
  • 0.5 tsk salt
  • Palak (spenat)

  • 750 g bladspenat, färsk
  • 1.5 msk matolja
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 50 g ingefära, finhackad
  • 1 tsk kummin, brun
  • 0.5 tsk senapsfrön
  • 0.5 msk korianderpulver
  • 1 tsk kumminpulver
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk chilipulver, röd
  • 0.5 tsk salt
  • 300 g krossade tomater
  • 1 gul lök, stor (finhackad)
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten

Gör så här

LÄS VIDARE