Kyckling med ratatouille och oregano
Uppdaterad:
Kyckling med ratatouille och oregano från ICA:s klimatsmarta matkasse.
Middagskassen är barnfamiljen som vågar testa annat än Mamma Scans och makaroner. Och som vill passa på att få andra basvaror levererade på samma gång, skriver Aftonbladets matskribent Jon Hansson som testat middagskassar.
Kyckling med ratatouille och oregano
Antal: 4 portioner
Ingredisenser:
Ratatouille:
1 zucchini (cirka 300 g)
1 röd paprika
1/2 rödlök
0,5 msk olja
500 g passerade tomater
1/2 kruka oregano
Kyckling:
600 g minutfilé av kyckling
0,5 msk olja
1 tsk timjan
4 portioner matvete
1/2 huvud cosmopolitansallad
Från egna kryddhyllan och skafferiet:
1 vitlöksklyfta
0,5 dl chilisås
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här:
Tina kycklingen.
Ratatouille: Skär zucchinin i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i skivor. Fräs grönsakerna i oljan, i en stekgryta eller stor stekpanna. Pressa i vitlöken och krydda med 0,5 tsk salt och 2 krm peppar. Sänk värmen och rör i passerade tomater och chilisås. Hacka och rör i oreganon. Låt ratatouillen sjuda 5 minuter.
Kyckling: Stek kycklingen i oljan i en stekpanna cirka 10 minuter, vänd då och då. Krydda med timjan, salt och peppar.
Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen med buljongtärningen.
Skär salladen i bitar.
Servera kyckling och matvete med sallad och ratatouille.
Laga utan kasse:
Alla ingredienserna finns att få tag på i de flesta matbutiker.