Veganska mandelmusslor med vit chokladgrädde
Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi gör dem veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.
Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.
En portion i receptet blir ungefär 20 musslor.
Mandelmusslor med vit chokladgrädde
Mandelformarna
- 1 dl skalad mandel, eller 1.5 dl mandelmjöl
- 1 bittermandel
- 0.75 dl strösocker
- 100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
- 2 dl vetemjöl
Vit chokladgrädde
- 100 g vit choklad
- 1 dl vispgrädde, t ex mjölkfritt
Topping
- färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott
Gör så här
LÄS VIDARE
MER OM GODARE
Mandelmusslor med sylt och grädde





40 min
Veganskt julfika med Mattias Kristiansson
Vegansk kola med pepparkakssmak





45 min
Mormor Inga-Lisas kringlor





Focaccia art





2 h 25 min
Blondie med lime, kokos och vit choklad





1 h 30 min
Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer





1 h 15 min
Chokladdoppade clementinklyftor





15 min
Saffransbullar med mandelmassa





1 h 30 min
Finska julstjärnor – klara på en kvart





15 min
Mince pies – söta pajer till adventsfika





1 h 30 min
Valnötsbröd





1 h 40 min
Bakad ganache





25 min
Knäckig äppelpaj med vaniljsås





50 min
Kladdkakedammsugare





30 min
Smulkaka med citron – den här är så otroligt god





1 h
Focaccia med tomater och basilika





1 h 30 min
Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv





5 min
Madeleinekakor – klassiskt goda smaker





30 min
Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet





3 h 20 min
Piadina – så gör du italienska tunnbröd





30 min
Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor





2 h
Kolakakor med strössel





30 min
Snabba tunnbröd





45 min