Veganska mandelmusslor.
Veganska mandelmusslor.

Veganska mandelmusslor med vit chokladgrädde

3,7 (3 röster)

Bakrecept

Mandelmusslor är en klassiker och så ska de förbli. Meeen, vi gör dem veganska och byter dessutom ut vispgrädden mot en vit chokladgrädde. Du kommer inte att bli besviken.

Text och recept av vego-profilen Mattias Kristiansson.

En portion i receptet blir ungefär 20 musslor.

Mandelmusslor med vit chokladgrädde

  • Mandelformarna

  • 1 dl skalad mandel, eller 1.5 dl mandelmjöl
  • 1 bittermandel
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g rumstempererat smör, t ex mjölkfritt
  • 2 dl vetemjöl
  • Vit chokladgrädde

  • 100 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde, t ex mjölkfritt
  • Topping

  • färska hallon, havtorn, blåbär eller annat gott

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Veganskt julfika med Mattias Kristiansson

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Julgodis

Chokladrecept

Efterrätt

Recept

Mattias Kristiansson

MER OM GODARE

Mandelmusslor med sylt och grädde

40 min

Veganskt julfika med Mattias Kristiansson

Vegansk kola med pepparkakssmak

45 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Focaccia art

2 h 25 min

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Finska julstjärnor – klara på en kvart

15 min

Mince pies – söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Bakad ganache

25 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Kladdkakedammsugare

30 min

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

30 min

Ciabatta – så lyckas du med det goda brödet

3 h 20 min

Piadina – så gör du italienska tunnbröd

30 min

Så bakar du Tareq Taylors goda minisemlor

2 h

Kolakakor med strössel

30 min

Snabba tunnbröd

45 min