Skjuten fisk
En högljudd fiskrätt som låter mycket och har många spännande smaker.
Namnet ”skjuten” fisk kommer av ljudet som uppstår när man häller den kokande oljan över fisken och aromaterna.
Recept från restaurang Surfers, Stockholm.
Skjuten fisk
Ingredienser
- 1 gul lök
- 3 cm färsk ingefära
- 10 kvistar färsk koriander
- 1 grön paprika
- 2 salladslökar
- 1 dl kinesisk ljus soja, plus 1 msk per dl
- 0.5 dl ostronsås
- 0.7 dl socker
- 1 msk mörk sojasås
- 0.5 dl shaoxingvin, plus lika mycket igen
- 1 havsabborre
Servering
- 5 cm färsk ingefära
- 3 röda chilifrukter, färska
- 3 salladslökar
- 1 knippe koriander, färsk
- 3 msk neutral olja
- 4 portioner jasminris
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Tareq Taylors frasiga fish and chips





45 min
Extra lyxigt vitlökssmör





45 min
Fiskburgare med krämig räksås





1 h
Bouillabaisse med rouille





1 h
Senapsgriljerad lax
1 h 30 min
Citronlax med purjolök och pressad potatis





30 min
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Så blir laxen saftig i ugnen
Vanliga missen många gör när de steker
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton
5 goda rätter att laga i ugnen
Här är Årets rätt 2021: Swedish bowl!
Äta ute - nya trenden istället för krogen
Bangbang ji si





45 min
Sveriges godaste macka
Citrusbakad harissalax





1 h 15 min
Ostron på tre sätt





30 min
Halstrade havskräftor med citrongräs och brynt smör





20 min
Pasta med lövbiff i krämig sås





30 min
Ugnsbakad lax med tomatbulgur





35 min
Radjama – böngryta från Kashmir





40 min
Shahi paneer – kungligt gott





1 h
Bao med sesamportabello





45 min