Melonslush och uppfriskande isglass

3,4 (95 röster)

Markiz Tainton visar sitt knep i videoklippet

Efterrätter - Recept på goda desserter

Få ut det mesta av din vattenmelon. Markiz Tainton visar hur du bäst skär upp en melon till glasspinnar som barnen kommer att älska och kuber till en fräsch melonslush.

– Slushen får somriga smaker av lime och mynta, säger hon.

Tänk på att melonslushen bör stå i frysen en stund före servering.

Melonslush

  • Ingredienser

  • 0.5 vattenmelon, i mellanstora frysta tärningar
  • 1 limefrukt, rivet skal
  • 4 msk limesaft
  • 2 msk agavesirap, eller honung
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • mynta

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Melonslush med somriga smaker av lime och mynta.

ANNONS

Snygga champagneskålar att servera din melonslush i – köp till kampanjpris här!

Extern länk från Cervera

Läs mer

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterrätter - Recept på goda desserter

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

Drycker | recept

MER OM GODARE

Vanliga missen många gör när de steker

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Koriander – så smakar den allra mest

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Markiz Taintons goda julpizzor med lax eller skinka

40 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

45 min

Sallad med grillad kyckling, citrusfrukter och rostade kokosflingor

20 min

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

25 min

Så får du perfekt couscous som Markiz

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Världens godaste röra med aubergine-tricket

40 min

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min