Potatisgratäng till steken

3,9 (31 röster)

Potatisgratäng passar utmärkt till söndagssteken, julbordet eller påskbordet. Ja en krämig god potatisgratäng passar till det mesta och uppskattas av alla. Kocken Mattias Larsson tipsar om hur den blir helt perfekt.

Tips! Låt gratängen vila minst 10–15 minuter innan servering så blir den ännu godare.

Potatisgratäng

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 650 g fast potatis
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 msk vitlök, finhackad
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar, valfritt
  • 4 dl riven cheddar, eller annan smakrik ost

Gör så här

Av: Clara Öhrn

Underbart krämig potatisgratäng
Foto: Thinkstock
Underbart krämig potatisgratäng

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK