Kebab med vildsvinsfärs – här är årets rätt

– Jag har alltid gillat kebab, det är en rätt som är enkel att paketera och enkel att äta. Och god! säger Årets kock Gustav Leonhardt, som skapat Årets rätt 2022.

– Vildsvinskebab går också lätt att tweeka så att den blir som du vill ha den. Bara för att jag säger hummus så behöver inte du ha det om du inte gillar bönor och ärtor. Använd en annan grönsak. Mixa kokt eller bakad morot eller pumpa och smaka upp röran med spiskummin och tahini. Det funkar också fint, tipsar Gustav Leonhardt.

Vildsvinskebab

Tid tillkommer för ärtorna att blötläggas i 24 timmar.

  • Ingredienser

  • 4 tunnbröd
  • Gulärtsröra

  • 200 g vreta gulärt, eller vanlig gulärta
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk tahini (sesampasta)
  • salt
  • spiskummin
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • Saltgurka

  • 3 st snacksgurka
  • 4 tsk ättiksprit
  • 3 msk socker
  • 4 msk vatten
  • 1 tsk kryddpeppar
  • Fyllning

  • 1 knippe persilja
  • 300 g rödkål
  • 2 krm salt
  • 0.5 dl vatten
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 st färska lagerblad
  • 3 gula lökar
  • Aïoli

  • 2.8 dl rapsolja
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, riven/pressad
  • salt
  • Vildsvinskebab

  • 500 g vildsvinsfärs
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • rökt paprikapulver
  • kebabkrydda
  • salt
  • mald spiskummin

Gör så här

Årets rätt: Kebaben består av färsbiffar på vildsvin, syrad kål, saltgurka, aïoli och en svensk hummus gjord på Vreta gulärt i stället för kikärtor. Allt inrullat i ett tunnbröd.
Årets rätt: Kebaben består av färsbiffar på vildsvin, syrad kål, saltgurka, aïoli och en svensk hummus gjord på Vreta gulärt i stället för kikärtor. Allt inrullat i ett tunnbröd.

LÄS VIDARE