Cacciatore – jägargryta

3,5 (20 röster)

En rustik och värmande gryta som den lagas i en italiensk bergsby. I Italien är jägargrytan vardagsmat – och ”comfort food” när den är som bäst – så använd ett enkelt men gott vin.
Recept ur kokboken Tareq Taylors kyckling.

Cacciatore – jägargryta

  • Ingredienser

  • 8 kycklinglår med skinn, och ben
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 gula lökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 gul paprika, liten
  • 1 röd paprika, liten
  • 300 g champinjoner
  • 1 stor morot
  • 4 msk olivolja
  • 2 dl rött vin
  • 10 kvistar timjan, i en bukett
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • 800 g krossade tomater
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • bladpersilja , hackad
  • Till servering

  • 4 portioner kokt pasta

Gör så här

Cacciatore är en rustik och värmande gryta med kyckling.
Cacciatore är en rustik och värmande gryta med kyckling.

LÄS VIDARE