Chokladboll, kokosboll eller havreboll är en riktig klassiker, rulla i kokos, pärlsocker eller strössel.

Foto: Thinkstock

Chokladbollar – snabbt och enkelt recept

3,5 (74 röster)

Bakrecept

Snabbt recept på goda chokladbollar, rulla dom i kokos eller pärlsocker och ställ i kylen. Det lilla klassiska bakverket som även kallas för havreboll eller kokosboll går att variera. Här är vårt favoritrecept på chokladbollar, perfekt till fika eller för att fira chokladbollens dag.

Tips! Förvara dina chokladbollar i kylen eller frysen

Chokladbollar

  • Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1.5 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 2 msk kaffe
  • 4 dl havregryn krav
  • riven kokos, eller pärlsocker att rulla bollarna i

Gör så här

Av: 

Clara Öhrn

Chokladboll, kokosboll eller havreboll. Oavsett vad du kallar dem så är de barnsligt goda. Det här är också ett av de första bakverken många barn gör när de vill prova att baka själva. Det enda som behövs är att blanda smet och rulla bollar så det är verkligen enkelt när ingen spis eller ugn är inblandad. Chokladbollar är lätta att variera med olika smaker i smeten eller så går de att rulla i kokos, nötkross, mandelspån, strössel i olika smaker eller pärlsocker. Vill man göra nyttigare chokladbollar kan man använda dadlar i stället för smör och socker i smeten.

LÄS VIDARE

Baka något gott och lätt med barnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Chokladrecept

Efterrätt

Bakning

Fika recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Bästa recepten till chokladbollens dag

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”