Spenat och valnötsrisoni
Spenat och valnötsrisoni

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

3,5 (31 röster)

Middagstips

Spenat och valnötsrisoni – ett recept recept med värme från Italien. Citronetta sätter härlig smak på den här goda rätten. Skölj risonin efter att den kokat, den släpper ifrån sig mycket stärkelse och kan bli kladdig annars.

Spenat och valnötsrisoni

  • Örtcitronette

  • 1 kruka basilika
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 krm peppar
  • 1 tsk salt
  • Kyckling

  • 8 kycklinglårfiléer
  • 1 dl parmesan, grovriven
  • 8 blad basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olja
  • tandpetare
  • Spenat- och valnötsrisoni

  • 2.5 dl risoni
  • 1 dl valnötter, hackade
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse babyspenat
  • salt och svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Till shoppen

LÄS VIDARE

Pasta med kyckling, broccoli och citron

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Huvudrätter

Italiensk mat

Pastarecept

MER OM GODARE

Omelettmuffins på rester

Veckans godaste kyckling

1 h

Pasta med paprika och mortadella

1 h

Supersnabb squashpanna med ricotta och bönor

20 min

Pasta med smak av pistasch

30 min

Maklobi – Så lagar du Tareq Taylors goda recept

2 h 25 min

Enchilada – gott alternativ till tacos

40 min

Nachos med ost, avokado och majs

15 min

Värmande vegetarisk lasagne

1 h

Spaghetti al pomodoro

25 min

Kycklingfilé – i smakrik tomatsås

35 min

Stuvad blomkål med falukorv

15 min

Laksa – ljuvligt god nudelsoppa

35 min

Kryddig halloumikebab med vitlökssås

15 min

Supersnabb pekinganka

40 min

Ostron på tre sätt

30 min

Raggmunk med fläsk

30 min

Raviloi all’uovo – Lotta Lundgrens recept

1 h 30 min

Bjud på varma smörgåsar med köttfärs

30 min

Shahi paneer – kungligt gott

1 h

Tortellinisoppa med spenat

15 min

Kycklinggryta med soltorkade tomater

45 min

Spenat- och parmesanfylld kyckling

45 min

Halloumipytt med härligt örtsmör

30 min