Solskensbullar
Foto: Linda Lomelino
Solskensbullar

Solskensbullar – fyllda med vaniljkräm

3,5 (235 röster)

Solskensbullar – vaniljdoftande läckerheter som lyser som solen på bullfaten. Recept ur Rullrån och tankebrus av My Feldt.

Solskensbullar

1 portion i receptet blir cirka 24 bullar.
Tid tillkommer för jäsning över natten eller dag 4–6 timmar.

Laddar ...

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • Vetedeg

  • 700 g vetemjöl
  • 120 g strösocker, eller rårörsocker
  • 8 g havssalt, finkornigt oraffinerat
  • 12 g kardemumma, grovmalen
  • 12 g jäst
  • 360 g mjölk, kall
  • 50 g ägg
  • 110 g smör , rumstempererat smör, smält smör eller vatten att pensla med
  • strösocker, att rulla bullarna i
  • Vaniljkräm

  • 1 vaniljstång
  • 100 g strösocker, eller rårörsocker
  • 500 g mjölk, 3 %
  • 120 g äggula
  • 30 g majsstärkelse
  • 30 g smör

Gör så här

Av: Nina Kindbro

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK