Gyoza med smakrik dippsås

Av Godare

(27)

Vad tycker du?

Gyoza med smakrik dippsås

Gyoza – små stekta och ångade knyten fyllda med kryddig fläskfärs och smakrik shiitake. Så enkelt men ändå så otroligt gott. Servera gärna en kålssallad till med lite soja på.

Gyoza fyllda med godsaker som svamp och färs.

Ingredienser

Dippsås

  • 1 dlJapansk soja
  • 1 dlrisvinäger
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tskSesamolja
  • 1 mskSesamfrön, vita eller svarta
  • 2 tskHonung

Fyllning

  • 400 gfläskfärs
  • 200 gVitkål
  • 3 Vårlökar
  • 4 shiitakesvampar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 cmfärsk ingefära
  • 0,5 dlJapansk soja
  • 1 tskSesamolja
  • 1 krmSvartpeppar
  • 0,5 tskSalt
  • 1 röd chili, finhackad

Tillagning

  • gyozablad
  • 2 mskRapsolja
  • 1 dlVatten, eller mer

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Gyoza med smakrik dippsås

Ämnen