Grekisk mannagrynskaka.
Grekisk mannagrynskaka.

Grekisk mannagrynskaka

4 (66 röster)

Enkel kaka med mannagryn och apelsin

Recept

Den här fluffiga mannagrynskakan heter Galatopita på grekiska och passar utmärkt att bjuda på till kaffet. Konsistensen påminner lite om ostkaka och är god att äta precis som den är, eller ihop med grädde och jordgubbar.

Grekisk mannagrynskaka

  • Ingredienser

  • 1.5 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, skalet
  • smör, till formen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Yoghurtdessert med nötter och bär

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Efterrätt

Bakning

Grekisk mat

MER OM GODARE

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Filip Poon: Tre härliga tortillawraps

45 min

Grekisk köttfärssås med spagetti

1 h

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Veckomeny– recept för hela vecka 21

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Gratänger – här våra absoluta favoritrecept

Kryddstekt blomkål

Sommarens fräschaste ta-med-mat

Smaka på världens maträtter – i ditt eget kök

Därför är kebabpizzan svenskarnas favorit

Sportlovsmat – gott och enkelt hela veckan

Nya köttguiden: Charkbricka och ost blir rödlistade

Lista: Nya restauranger i Not So White Guide 2021

Ät efter säsong och bli matsmart på en gång

Släng inte ätbar mat. Punkt slut.

Crostini med fläderkokt rabarber

25 min

Helgrillad havsabborre med gröna grönsaker

30 min

Grön burrata med sting

30 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Makaroner med krämig zucchini

30 min

Rödbetsbiffar med chèvrekräm

1 h