Grekisk mannagrynskaka.
Grekisk mannagrynskaka.

Grekisk mannagrynskaka

4 (60 röster)

Medelhavsmat

Enkel kaka med mannagryn och apelsin

Den här mjuka fluffiga mannagrynskakan heter Galatopita på grekiska och passar utmärkt att bjuda på till kaffet.
Konsistensen påminner lite om ostkaka och kakan är god att äta precis som den är eller att servera med grädde och skivade jordgubbar.
Pudra mannagrynskakan med florsocker och kanel innan servering.

Grekisk mannagrynskaka

  • Ingredienser

  • 1.5 l mjölk
  • 3 dl mannagryn
  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 apelsin, skalet
  • smör, till formen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Yoghurtdessert med nötter och bär

ÄMNEN I ARTIKELN

Medelhavsmat

Recept

Efterrätt

Bakning

Grekisk mat

MER OM GODARE

Bjud vänner och familj på bästa medelhavsbuffén

Fava med karamelliserad lök och kapris

1 h

Tzatziki – klassiskt recept

40 min

Morotssallad

30 min

Örtsallad från medelhavet

1 h 30 min

Ugnsbakad aubergine med tomatsås och fetaost

1 h 30 min

Yoghurtdessert med nötter och bär

20 min

Souvlaki med kyckling

45 min

Halloumisallad med vita persikor och hasselnötter

20 min

Duka upp en smakrik italiensk buffé

Små spenatpajer

1 h

Frittata med rucola

55 min

Marinerad paprika

55 min

Italiensk bönsallad – vego till buffén

15 min

Skaldjurssallad – med chili och citron

25 min

Bästa halloumiburgaren

30 min

Halloumiskolan – världens godaste halloumipizza

25 min

Halloumi fries med hummus och jordnötsdip

40 min

Gazpacho med halloumi och dukkah

30 min

Basilikafrittata med halloumi och tomat

40 min

Halloumipanna med sparris och sötpotatis

45 min

Halloumirårakor med klassiska tillbehör

30 min

Grillad fisk med rödbetor och vitlökskräm

1 h

Bakad sötpotatis med fårost, vitlök och örter

50 min