Bulgursallad med kycklingbollar och tomat

Av Jon Hansson

(5)

Vad tycker du?

Bulgursallad med kycklingbollar och tomat

Denna smakrika bulgursallad toppad med örtdoftande kycklingbollar och ugnsbakade körsbärstomater är en nyttig och mättande middag som smakar himmelskt!

Recept från arstiderna.com

Fräscha bulgursalladen med kycklingbullar från Årstidernas matkasse är både lättlagad och smakar gott.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 1 dlBulgur
  • 250 gkörsbärstomater, i olika färger
  • 150 gKycklingfärs
  • 150 gvita bönor, kokta
  • färska örter, persilja, basilika och/eller timjan, hackade
  • 1 ägg
  • 3 dlvitkål, strimlad
  • garam masala
  • 0,5 citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • socker

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Bulgursallad med kycklingbollar och tomat

Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.