Madeleinekakor, krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Madeleinekakor, krispiga på utsidan och mjuka inuti.

Madeleinekakor – klassiskt goda smaker

5 (1 röst)

Bakrecept

Madeleinekakor - ljuvligt goda kakor som kräver en speciell form för att få sitt rätta utseende. I Marcel Prousts klassiska bok På spaning efter den tid som flytt spelar just madeleinekakorna en viktig roll för huvudpersonens barndomsminnen.

Madeleinekakor

Grädda kakorna gyllene i ugnen.

1 portion i receptet blir cirka 24 kakor.

  • Ingredienser

  • 1 klick smör
  • Kakor

  • 150 g smör
  • 1.5 tsk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • citron
  • 1 nypa salt, rivet skal
  • Garnering

  • florsocker

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Drömmar

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Kakrecept

Bakning

MER OM GODARE

Pepparkakskrydda – enkelt att blanda själv

5 min

Bakad ganache

25 min

Chokladtryffel med lakrits

15 min

Söta pajer till adventsfika

1 h 30 min

Annelie Andersson: ”Bakningen ligger i mitt DNA”

Filmjölkslimpa med solroskärnor

1 h 45 min

Långjästa morotsfrallor

40 min

Lantbröd på råg

2 h

Hallonkladdkaka med lemon curd och maräng

1 h 30 min

Päronpaj med lyxig kompott

1 h 30 min

Saffransbullar med mandelmassa

1 h 30 min

Chokladdoppade clementinklyftor

15 min

Focaccia art

2 h 25 min

Mormor Inga-Lisas kringlor

Blondie med lime, kokos och vit choklad

1 h 30 min

Bananbröd – perfekt att baka av bruna bananer

1 h 15 min

Blåbärscobbler – lättlagad dessert med blåbär

1 h

Nybakat och doftande på bara en kvart

15 min

Kanelbullar med brynt smör

2 h

Valnötsbröd

1 h 40 min

Knäckig äppelpaj med vaniljsås

50 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Smulkaka med citron – den här är så otroligt god

1 h

Focaccia med tomater och basilika

1 h 30 min