Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt

3,3 (148 röster)

Pizza bianco med klassisk smakkombo

Garanterat gott 3

Kocken Mattias Larsson frestar med en pizza bianco toppad med en klassisk smakkombination av päron, valnötter och ädelost.

Som extra lyx lägger han på sparris och en lagrad ost med smak av päronkonjak.

– Den som inte blir lycklig av det här … det är så gott, säger Mattias.

4 portioner i receptet blir en hel ugnsplåt pizza.

Pizza bianco

  • Pizzadeg

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl, 1 dl = 60 g
  • 3 dl durumvetemjöl, 1 dl = 60 g
  • 1.5 krm salt
  • Fyllning

  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g lagrad ost med smak av päronkonjak
  • 100 g svensk gräddädel
  • 300 g grön sparris
  • 2 päron
  • 100 g valnötter
  • 30 g bladspenat
  • 1 kruka basilika
  • flingsalt
  • olivolja
  • Grönsallad

  • 30 g pinjenötter
  • 250 g cocktailtomater
  • 60 g rucola
  • 0.5 citron
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • Övrigt

  • lite mjöl till utbakning

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Pizza Bianco.

ÄMNEN I ARTIKELN

Garanterat gott 3

Recept

MER OM GODARE

Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost

1 h 10 min

Pizzabagaren: Så väljer du bästa pizzaosten

Chatta om recept och tips på julens mat

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs

20 min

Knepet med färsen för den bästa hamburgaren

45 min

Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”

Kockens smarta knep för krämigare äggröra

Oxfilé med baconstekt savoykål

1 h 40 min

Torka, rosta och njut!

Räkor – så vet du vilka du ska välja

Lyxig förrätt med råraka med hummerröra

30 min

Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche

30 min

Så steker du lax till perfektion

40 min

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Så steker du extra god kyckling

30 min

Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg

25 min

Så delar du på hummern som ett proffs

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Så gör du läckra chips hemma

Hängmörat kött – så påverkar det smaken

Nötkött – så tillagas det på bästa sätt

Kockens guide till godaste fläskköttet

Kockens guide till rätt köttfärs

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling