Lyxa till pizzan med krämig ost – på en plåt
Pizza bianco med klassisk smakkombo
Kocken Mattias Larsson frestar med en pizza bianco toppad med en klassisk smakkombination av päron, valnötter och ädelost.
Som extra lyx lägger han på sparris och en lagrad ost med smak av päronkonjak.
– Den som inte blir lycklig av det här … det är så gott, säger Mattias.
4 portioner i receptet blir en hel ugnsplåt pizza.
Pizza bianco
Pizzadeg
- 10 g jäst
- 2.5 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 3 dl vetemjöl, 1 dl = 60 g
- 3 dl durumvetemjöl, 1 dl = 60 g
- 1.5 krm salt
Fyllning
- 2 dl crème fraiche
- 100 g lagrad ost med smak av päronkonjak
- 100 g svensk gräddädel
- 300 g grön sparris
- 2 päron
- 100 g valnötter
- 30 g bladspenat
- 1 kruka basilika
- flingsalt
- olivolja
Grönsallad
- 30 g pinjenötter
- 250 g cocktailtomater
- 60 g rucola
- 0.5 citron
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Övrigt
- lite mjöl till utbakning
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Oxfilé och krämig potatisgratäng med cheddarost





1 h 10 min
Pizzabagaren: Så väljer du bästa pizzaosten
Chatta om recept och tips på julens mat

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs





20 min
Knepet med färsen för den bästa hamburgaren





45 min
Sveriges populäraste pizza: ”Säljer två i sekunden”
Kockens smarta knep för krämigare äggröra
Oxfilé med baconstekt savoykål





1 h 40 min
Torka, rosta och njut!
Räkor – så vet du vilka du ska välja
Lyxig förrätt med råraka med hummerröra





30 min
Ostfylld råraka med löjrom, räkor, löksallad och crème fraiche





30 min
Så steker du lax till perfektion





40 min
Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny
Så steker du extra god kyckling





30 min
Sotad sparris med kryddig smetana, brynt smör och ägg





25 min
Så delar du på hummern som ett proffs

Så steker du den perfekta oxfilén





40 min