Asiatisk nudelbowl
Asiatisk nudelbowl – med grönsaker som gärna får vara krispiga så att din bowl får lite olika texturer.
Recept från ”Klimatveckan” – projekt för hållbar skolmat.
Klimatavtryck: 0,3 kg CO2e/portion.
Asiatisk nudelbowl
Ingredienser
- 400 g vegobullar
- 400 g sobanudlar
- 1.5 msk olja
- 1 zucchini
- 120 g ostronskivling
- 2 tsk olja
- salt
- 200 g edamamebönor, tinade frysta
- 16 g sesamfrön, rostade
dressing
- 1 dl hoisinsås
- 4 tsk japansk soja
- 1.5 tsk sesamolja
- 4 tsk mirin, sötat risvin, finns i asiatiska hyllan
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min

Så klimatsmart jobbar Sveriges största krogkoncern

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Nu satsar även köttjätten på vegetarisk vardagsmat

Så länge håller mjölk och ost – professorn reder ut

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Så länge håller ketchup – professorn förklarar
Experten: Så länge håller maten

Vanligaste missarna med matlådan

Så länge har vi ätit vegetarisk mat

Farmors rustika rödbetsbiffar





40 min

Melonkulor med wasabi och sesam





10 min

Avokado- och valnötssallad med ljummen ädelostsås





10 min

Pappas kantarellomelett





15 min

Trasig pasta – vardagsvariant på lasagne





40 min

Krämig vegansk viltpanna
20 min

Krämig blomkålspanna med smak av lime





20 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Go wild! – så gör du vildsvinshamburgare
40 min

Därför är viltkött så klimatsmart

Utan bin får vi ingen mat

Vegotrenden växer – rekordmånga äter inte kött

Wow-knepet som ger extra smak på vegofärs





20 min