Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

Av Nina Kindbro

(66)

Vad tycker du?

Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

En härlig grönkålssoppa är perfekt att blanda vardagsmaten med. Använd fryst eller färsk grönkål och smaksätt med muskot och vitlök.

Grönkålssoppa, värmande, nyttigt och gott.

Ingredienser

  • 500 ggrönkål, fryst och hackad (eller färsk förvälld)
  • 1 Gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 mskSmör
  • 0,5 tskMuskotnöt, malen
  • 2 mskVetemjöl
  • 8 dlGrönsaksbuljong, eller vatten
  • 1 tskSalt
  • Vitpeppar, ur kvarn

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Grönkålssoppa – supergott och nyttigt

Nina Kindbro

Nina Kindbro är reporter och redaktör på Godare. Hon har arbetat på Aftonbladet sedan 2002 med featureämnen som mat, heminredning, trädgård och hundar. Nina skapar ständigt nya recept och hittar sin matinspiration främst från Italien och Japan. Utbildning: Poppius fackpresskurs, litteraturvetenskap på Stockholms universitet och RMI Berghs tidningsdesign och detaljtypografi. Före sin tid på Aftonbladet drev Nina eget företag inom reklam och formgivning.