Bjud på läskig mat på halloween
Halloween-mat för både barn och vuxna
Uppdaterad:
Halloween
Häxans fingrar med grönmögligt potatismos, hamburgare med huggtänder eller spöklik pizza. Överraska med en riktig läskig halloweenmiddag och du kommer att göra succé. Här är 10 ruskiga tips på Halloween-mat.
Halloween-mat
Gör så här:
Bjud in nära och kära på en halloweenmiddag
Ta inspiration av de läskiga mattipsen nedan
Duka upp för en läskig måltid
Njut av trevligt sällskap och halloween-mat!
Äntligen är det halloween och vi kan få utlopp för våra mest morbida sidor när vi bjuder in till middag. Eller vad sägs om att servera en nyuppkastad guacamole, stekta häxfingrar med grönmögligt mos eller varför inte en hemsökt pizza.
Här är 10 roliga idéer till årets läskigaste middag:
Spöklik pizza
Piffa till pizzan med ostbitar formade som spöken och med lite pyssel blir de svarta oliverna spindlar. Dela oliven i två delar och skiva den ena delen till ben. Lägg halvan på pizzan och peta dit ”benen” från den andra halvan. När osten smälter flyter den ut till perfekta spöken, markera ögonen med bitar av oliverna. Det här kan du göra även på färdiga, frysta pizzor om du inte hinner göra egna.
Bitiga burgare
Äta eller ätas, det är frågan. Här får man vara snabb att ta första tuggan. Skär till ostskivorna till huggtänder och dela en pimientofylld grön oliv till ögon. Ketchupen höjer effekten.
Häxans fingrar
Den här rätten gör garanterat succé bland de yngsta i familjen. Frågan är om de vågar äta. Skär några snitt på tvären på varje prinskorv, som vecken på dina fingrar. Stek korvarna och lägg upp på ett fat. Lägg en mandelflaga på varje ”fingertopp”. Blanda lite grön hushållsfärg i potatismoset och lägg det i mitten. Dekorera generöst med ketchup.
Riktigt djävulska ägg
Koka 8 ägg, dela i halvor och gröp ur äggulan. Smula ner dem i en bunke och blanda med 1,5 matsked majonnäs, 2 matskedar crème fraiche, 1 matsked stark senap, en halv tesked starkt paprikapulver, några droppar tabasco, salta och peppra efter smak.
Klicka i smeten i ägghalvorna och garnera med små bitar av chili och svarta oliver.
Minimumier
Linda in prinskorvar eller halverade varmkorvar i en remsa deg, tillaga i ugnen. Dutta dit ögonvitor med lite senap och sätt ett svartpepparkorn i mitten. Fyll en liten skål med ketchup, ringla senap i en spiral och använd en tandpetare och dra försiktigt utåt i spiralen så bildas ett spindelvävsmönster. Dippa och ät.
Monsterpasta
Pifffa pasta med köttfärssås eller tomatsås till ett läskigt monster. Använd ostbitar, lökringar eller äggskivor till ögonvitor och huggtänder, toppa med en skiva cocktailtomat och en halverad svart oliv. Ät om du törs.
Illamående pumpa
Det är inte utan att man blir liiite illamående, men det är ju skoj att reta sina gäster lite.
Gör så här: Gröp ur en pumpa och skär ut ögon och mun. Placera pumpan på ett fat och sked upp guacamolen så den ser ut att komma från munnen på pumpan. Dippa nachochips och ät på egen risk.
Pumpapaprikor
Det är inte bara pumporna som kan användas till Halloween. Skär till paprikor i olika färger och använd som skålar för plockmaten.
Blodiga mumier
Är det plockmat som gäller så är minipizzor perfekt. Använd färdiga runda bröd, stryk på tomatsås och halvera en svart oliv till ögon. Skär ostskivor i två centimeter breda strimlor och lägg lite omlott som på en mumie. In i ugnen, gratinera, ut igen och ät.
Spökdryck
Till och med mjölken kan bli spöklik med enkla knep. Häll upp det ni vill dricka i flaskor pyntade med utklippta ögon och munnar i papper. För extra effekt kan du linda lite gasbinda runt också.
LÄS VIDARE
MER OM MAT & DRYCK
Kladdkaka med nutellamaräng
1 h 30 min
Marmorerad kladdkaka
50 min
Kladdkakepops med godisgömma
2 h 20 min
Nötchoklad med Ferrero Rocher
50 min
Vintersallad – med rostad pumpa, fikon och mandeldressing
45 min
Lyxiga kladdkakor med extra allt
Så enkelt gör du din egen ingefärsshot
20 min
Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple
1 h 30 min
Laga veganskt – från kroppkakor till trendig ramen
Gofika på riktigt – kanelbulleäppelpaj
1 h 10 min
Friterad aubergin med kryddstekta kikärtor – taco style
1 h 20 min
Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs
3 h
Rödbetsratatouille med fetaostströssel
1 h 20 min
Masala med kalkon och rostad mandel
1 h
Fyra grymt goda grytor
Provensalsk fisksoppsgryta
1 h
Fisktagine i lergryta
1 h
Fyra av Paolo Robertos godaste recept
Gratinerad gnoochi med broccoli och gorgonzola
40 min
Paolos pasta med musslor
35 min
Paolos pizza med taleggio och mozzarella
1 h 20 min
Choklad-och apelsinmousse med pistaschenötter
30 min
Så gör du snabb och enkel pizzasallad
10 min
Busigaste godiset på halloween
Kladdkaka med nutellamaräng
1 h 30 min
Marmorerad kladdkaka
50 min
Kladdkakepops med godisgömma
2 h 20 min
Nötchoklad med Ferrero Rocher
50 min
Vintersallad – med rostad pumpa, fikon och mandeldressing
45 min
Lyxiga kladdkakor med extra allt
Så enkelt gör du din egen ingefärsshot
20 min
Kroppkakor med skogssvamp och bakat äpple
1 h 30 min
Laga veganskt – från kroppkakor till trendig ramen
Gofika på riktigt – kanelbulleäppelpaj
1 h 10 min
Friterad aubergin med kryddstekta kikärtor – taco style
1 h 20 min
Ramensoppa med shiitake och krispig tofufärs
3 h
Rödbetsratatouille med fetaostströssel
1 h 20 min
Masala med kalkon och rostad mandel
1 h
Fyra grymt goda grytor
Provensalsk fisksoppsgryta
1 h
Fisktagine i lergryta
1 h
Fyra av Paolo Robertos godaste recept
Gratinerad gnoochi med broccoli och gorgonzola
40 min
Paolos pasta med musslor
35 min
Paolos pizza med taleggio och mozzarella
1 h 20 min
Choklad-och apelsinmousse med pistaschenötter
30 min
Så gör du snabb och enkel pizzasallad
10 min