Braised sticky tofu
”Vi använder en svensk lite fastare tofu till den här rätten. Och vårt ris är ungefär så närproducerat som det går, ekologiskt italienskt – även om sorten är japansk”.
Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.
Braised sticky tofu
Ingredienser
- 500 g tofu
- 1 bukett broccoli
- 0.5 aubergine
- 1 dl sojabönor
- 4 portioner ris
Gochujangsås
- 2 msk gochujang
- 2 msk ljus sirap
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk ättika
- 1 vitlöksklyfta
- 0.5 msk riven ingefära
- 1 tsk svartpeppar, grovmalen
Gör så här
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”





1 h 15 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Bjud på godaste vegomaten i midsommar

Knepet som lyfter smaken på vegansk mat

Så lagar du maten som förbättrar ditt humör

Sojarimmad lax med primörer






Polpette al sugo di pomodoro!





45 min

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Här odlas framtidens mat

Vegansk pannbiff med lök





Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris





40 min

Blomkålssoppa av räddade grönsaker





30 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Baka gröna superbaguetter





35 min