Tofu med aubergin.
Tofu med aubergin.

Braised sticky tofu

Bli först med att rösta!

Matsmarta onsdag

”Vi använder en svensk lite fastare tofu till den här rätten. Och vårt ris är ungefär så närproducerat som det går, ekologiskt italienskt – även om sorten är japansk”.

Recept från stockholmsföretaget Tamam har skapat en egen takeaway-variant för mindre svinn och godare mat.

Braised sticky tofu

  • Ingredienser

  • 500 g tofu
  • 1 bukett broccoli
  • 0.5 aubergine
  • 1 dl sojabönor
  • 4 portioner ris
  • Gochujangsås

  • 2 msk gochujang
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk japansk soja
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk ättika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0.5 msk riven ingefära
  • 1 tsk svartpeppar, grovmalen

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Recept

Klimatsmart mat

MER OM GODARE

Vegansk brunch med ”ägg och bacon”

1 h 15 min

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Vegansk oreocheesecake

30 min

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde

45 min

Sojarimmad lax med primörer

Polpette al sugo di pomodoro!

45 min

Cheeseburgare dominerar 08:ornas hemkörda

Skippade restaurangen – och blev klimatsmartare

Så mycket mat häller vi ner i avloppet

Pasta Carbonara – det veganska receptet

50 min

Här odlas framtidens mat

Biffar, löksås och potatis – på nytt sätt

Kyckling, ris och curry – utan kyckling

1 h

Smarta knepen i Visby – så stoppas svinnet

Blomkålssoppa av räddade grönsaker

30 min

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Morotsfrallor med hemgjord hummus

25 min

Baka gott brytbröd med vita bönor

45 min

Mustigt knäckebröd med kaffe

2 h

Baka gröna superbaguetter

35 min

Laga mat med räddade grönsaker

Mustig texas chili som du lagar direkt på grillen

1 h 25 min

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer

1 h