Indisk madras curry
Indisk madras curry

Indisk madras curry – het och krämig

3,6 (41 röster)

Middagstips

Indisk madras curry – en rykande het gryta med goda, djupa indiska smaker av curry, ingefära och spiskummin. Servera med ris och en enkel sallad.

Indisk madras curry

  • Ingredienser

  • 500 port nötkött, eller lammkött
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 lök, gul
  • 3 dl vatten
  • 1 buljongtärning, kött eller kyckling
  • 2 msk ingefära, färsk, riven
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk senapsfrön, bruna, mortlade
  • 1 msk curry
  • 3 msk koriander, malen
  • 1.5 msk spiskummin, malen
  • 1 msk chilipulver, eller efter smak
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Chicken tikka masala – kryddigt, hett och gott

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Indisk mat

Grytor recept

Huvudrätter

MER OM GODARE

Ugnsbakad lax med tomatbulgur

35 min

Radjama från Kashmir

40 min

Allt du behöver veta om det indiska köket

Shahi paneer – kungligt gott

1 h

Smakrik matlådan gjord på köttfärssås

30 min

Chapati – lättbakat indiskt tunnbröd

20 min

Shanti – indiska restauranger i Stockholm

Här är svenskarnas favoritkök

Pankopanerad tempura

45 min

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Koreansk pannkaka

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Agave sticky fries

20 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Sötpotatismos – snabbt och så gott

30 min