Pankopanerade torskbiffar
Pankopanerade torskbiffar med grovmosade vita rotfrukter, citronpicklade grönsaker, skummig dillsås och rostade frön. Den här lyxiga rätten har kocken Martin Moses tagit fram som årets rätt 2020.
– Jag vill att rätten ska spegla min egen matfilosofi med rena smaker och svenska råvaror, säger han.
Ingredienser
Torskbiffar
- 250 gtorskfilé, MSC
- 150 gvispgrädde
- 8 gSalt
- 20 gPanko ströbröd
- 2 dlPanko ströbröd, till panering
- smör, normalsaltat, till stekning
Citronpickade grönsaker och kål
- 1,5 dlättika
- 1,5 dlsocker
- 3 dlvatten
- 1 citron, skalet
- 2 bananschalottenlökar
- 80 gblomkål
- 3 Jordärtskockor
- 0,5 fänkål
- 80 gBrysselkål, spetskål eller färsk vitkål
- 20 gDill
- Salt
- smör, normalsaltat
Grovmosade vita rotfrukter
- 400 gJordärtskockor
- 300 gpalsternackor
- Salt
- 1 msksmör, normalsaltat
Skummig dillsås
- 1 bananschalottenlök
- 1,5 dltorrt vitt vin
- 2,5 dlfiskfond, koncentrat utspätt med vatten
- 2 dillstjälkar
- 4 vitpepparkorn
- 2,5 dlvispgrädde
- 0,5 dlcréme fraiche
- 20 gBladspenat
- 60 gDill
- Salt
Rostade frön
- 1,5 msksolrosfrön
- 1,5 msklinfrön
- 1,5 mskpumpakärnor
- 0,5 mskolivolja
- havssalt