Wow-pizza! Grönkål, rödkål och citronkräm.
Foto: Ulrika Pousette
Wow-pizza! Grönkål, rödkål och citronkräm.

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

3,7 (12 röster)

Jag tror jag skrek lite när jag provade den här pizzan första gången. Av glädje då alltså!

Recepten är hämtade ur Hanna Olvenmarks ”Portionen under tian – 300 kronorsveckorna” (Ordfront). Receptfoto: Ulrika Pousette.

Lakto-vegetarisk, 0,4 kg CO2e/port.

Grön- och rödkålspizza med citronkräm

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 12.5 g jäst
  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vetemjöl, drygt
  • Kikärtskräm

  • 2 dl kikärter, kokta
  • 3 msk crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva
  • salt
  • Till topping

  • 100 g rödkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • salt
  • 2 dl riven ost, valfri sort
  • svartpeppar
  • 2 rödlökar
  • 0.5 citron, saften
  • 1 dl solroskärnor

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE

MER OM MAT & DRYCK