Kompott på nypotatis
Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-04
Kompott på nypotatis med ägg, ansjovis och gräslök
4 personer
Du behöver:
500g Nypotatis
3 Ägg
4 Grebbestads ansjovis + spad
3msk finskuren gräslök
1msk smör
2msk gräddfil
Salt och Peppar
Gör så här:
1.
Koka potatisen.
2.
Lägg i äggen cirka 5 minuter innan potatisen är färdig.
3.
Skala äggen och krossa dem med en visp tillsammans med potatisen och en halv matsked anjovisspad.
4.
Blanda ner övriga ingredienser i grytan.
5.
Vänd runt med en sked till en grov konsistens.
5.
Serveras på en knäckemacka med några hela anjovisfiléer på toppen.
Kompott på nypotatis med blomkål, bacon och persilja
4 personer
Du behöver:
500g nypotatis
Ett halvt blomkålshuvud, skuren i stora bitar
2 pkt bacon
En halv deciliter grovhackad persilja
1 finhackad rödlök
1msk smör
2msk gräddfil
1msk grov senap
Salt och peppar
Gör så här:
1.
Koka potatisen med blomkålen.
2.
Skiva och knaperstek baconet.
3.
När potatisen och blomkålen är färdiga, krossa dem med en visp.
4.
Blanda ner övriga ingredienser och vänd runt med en sked.
5.
Smaksätt med salt och peppar.
Servera tillsammans med t.ex. rökt makrill.
Inköpslistan direkt i mobilen!
Beställ inköpslistan till veckans recept.
Gör så här: