Cheesecake i glas med rabarberkompott
Som en cheesecake fast serverad i glas, utan att behöva använda ugnen.
Den här härliga jordgubbs- och rabarberkompotten har cheesecake-kräm och digestivesmul i både botten och på toppen. Mums.
Cheesecake i glas med jordgubbs- och rabarberkompott
Tid tillkommer för kompotten att svalna.
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 150 g jordgubbar
- 0.75 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
Färskostvisp
- 200 g färskost, naturell
- 1.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl strösocker
- 1.5 tsk vaniljsocker
Botten och toppen
- 5 digestivekex, eller andra goda kakor, t ex havrekakor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Rabarber- och jordgubbslemonad





30 min
Hallontiramisu – klassiker på nytt vis





20 min
Piña Colada-paj





50 min
Rabarbermojito





30 min
Goda sommarmaten
Banana split – klassikerna alla älskar





10 min
Bananglass – världens enklaste recept





10 min
Melonslush med lime och mynta





10 min
Efterrätter du fixar på ett kick
Knedle – annorlunda dessert med plommon





40 min

Vegansk oreocheesecake





30 min
Hemligheten bakom den perfekta pannacottan
Stekta äpplen med vaniljmascarpone





25 min
Hallon- och apelsinsviss





15 min
Ayla Canpunars pannacotta med tre olika toppings





1 h
Så gör du klassikern päronhalvor i ugn





15 min
Karamelliserade popcorn – så gör du





20 min

Fryst cheesecake med blåbär
20 min

Späd rabarber, mandel och punchgrädde





35 min
Filip Poons goda cheesecake





25 min
Baklava cheesecake med filodeg





Polkacheesecake – baka utan ugn





45 min
Jordgubbssalsa – perfekt till grillat





20 min
God rabarberkaka som du bakar i långpanna





35 min