Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

3,8 (156 röster)

Godare

Kocken Filip Poon tar med oss på en matresa till Asien och bjuder på steka nudlar.

Det blir en snabb, smarrig rätt med både textur och härliga smaker.

– Kolla vad krispigt, åh vad gott det är! Och inte alls svårt att göra, säger han i videoklippet.

Stekta nudlar

  • Ingredienser

  • 300 g äggnudlar
  • 4 msk rapsolja
  • 2 dl vitkål
  • 5 salladslökar, strimlad i stavar
  • 1 röd paprika, strimlad i stavar
  • 1 näve böngroddar
  • 1 bit ingefära, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
  • 2 msk soja
  • vitpeppar, om man vill
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk ostronsås
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt, eller msg
  • 0.5 lime, juice
  • Topping

  • koriander
  • sesamfrön
  • chili

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Stekta nudlar med vitkål, ingefära, paprika och
Okonomiyaki – alltid en favorit.

Okonomiyaki – japansk pannkaka med mycket smak

Okonomiyaki – läckert smakrik och krämig är den japanska pannkakan som mer liknar en pizza. Här har vi fyllt den med vitkål och lagt på bacon. Servera med den goda okonomiyakisåsen och en bra majonnäs.

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Recept

Filip Poon – kock

Asiatisk mat

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Laga Filip Poons supergoda favorit: fish tacos

45 min

Här lagar Filip Poon sin absolut bästa kebab

30 min

Spagettigratäng med smörstekt vitkål

1 h

Adana kebab – turkiskt lammfärsspett

1 h

Därför ska du aldrig riva vitlök

Chatta med Ayla Canpunar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga asiatiskt: Köksprylarna du behöver

Så steker du lax till perfektion

40 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Totemo ramen – ramen i Stockholm

Mae Thai - thaimat i fyra stadsdelar

Kvinnan bakom den ”allsmäktiga” såsen

Madeleine Landley släpper ny kokbok

Kokböcker som hjälper dig att spara pengar

Madam – så nära Korea du kan komma på Södermalm

Det här är svenskarnas favoritkebab

Sushi sho – autentisk omakase i Vasastan

Här är vinnaren

Vilken rätt tillhör ditt landskap?

Här lagas mat åt kungaparet

Lämnade modekarriär – blev ostrondykare

Vi testar ”Sveriges bästa falafelställe”

Turkisk kisir med kycklingspett och morotstzatziki

50 min

Knedle – annorlunda dessert med plommon

40 min