Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

3,8 (234 röster)

Kocken Filip Poon bjuder på stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika – en snabb, smarrig rätt med både textur och härliga smaker.

– Kolla vad krispigt, åh vad gott det är! Och inte alls svårt att göra, säger han i videoklippet.

Stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika

  • Ingredienser

  • 300 g äggnudlar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 dl strimlad vitkål, eller mer
  • 5 salladslökar, strimlad i stavar
  • 1 paprika, röd, strimlad i stavar
  • 1 näve böngroddar
  • 1 tumstor bit ingefära, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
  • 2 salladslökar
  • 2 msk sojasås
  • vitpeppar, om man vill
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk ostronsås, eller mer efter smak
  • 1 tsk socker, eller mer efter smak
  • 0.5 tsk salt, eller msg
  • 0.5 lime, pressade saften
  • Topping

  • sesamfrön
  • chili
  • koriander

Gör så här

Stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika.
Stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika.

LÄS VIDARE