Filip Poon

Av Filip Poon

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

Av Filip Poon

(284)

Vad tycker du?

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

Kocken Filip Poon bjuder på stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika – en snabb, smarrig rätt med både textur och härliga smaker.

– Kolla vad krispigt, åh vad gott det är! Och inte alls svårt att göra, säger han i videoklippet.

Ingredienser

  • 300 gÄggnudlar
  • 4 mskRapsolja
  • 1 dlstrimlad vitkål, eller mer
  • 5 Salladslökar, strimlad i stavar
  • 1 paprika, röd, strimlad i stavar
  • 1 näveböngroddar
  • 1 tumstor bitingefära, strimlad
  • 2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
  • 2 Salladslökar
  • 2 mskSojasås
  • vitpeppar, om man vill
  • 1 mskSesamolja
  • 1 mskOstronsås, eller mer efter smak
  • 1 tskSocker, eller mer efter smak
  • 0,5 tskSalt, eller MSG
  • 0,5 Lime, pressade saften

Topping

  • sesamfrön
  • chili
  • Koriander
Stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept

Filip Poon

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept