Stekta äggnudlar – så lagar du Filip Poons recept
Kocken Filip Poon bjuder på stekta nudlar med vitkål, ingefära och paprika – en snabb, smarrig rätt med både textur och härliga smaker.
– Kolla vad krispigt, åh vad gott det är! Och inte alls svårt att göra, säger han i videoklippet.
Ingredienser
- 300 gÄggnudlar
- 4 mskRapsolja
- 1 dlstrimlad vitkål, eller mer
- 5 Salladslökar, strimlad i stavar
- 1 paprika, röd, strimlad i stavar
- 1 näveböngroddar
- 1 tumstor bitingefära, strimlad
- 2 vitlöksklyftor, hackad eller pressad
- 2 Salladslökar
- 2 mskSojasås
- vitpeppar, om man vill
- 1 mskSesamolja
- 1 mskOstronsås, eller mer efter smak
- 1 tskSocker, eller mer efter smak
- 0,5 tskSalt, eller MSG
- 0,5 Lime, pressade saften
Topping
- sesamfrön
- chili
- Koriander
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept