Florentine
Florentine

Ägg Florentine

2,5 (6 röster)

Recept

Ägg Florentine – ett klassiskt pocherat ägg täckt med en härlig ostsås gjord på lagrad ost ovanpå bröd. Servera med spenat och knaperstekt bacon.

Ägg Florentine

  • Pocherade ägg

  • 4 ägg, ekologiska
  • 1 l vatten
  • 1 tsk ättika
  • 1 tsk salt
  • Spenat

  • 300 g bladspenat, fryst går bra
  • 1 msk smör
  • salt och peppar
  • muskot, eventuellt
  • Ostsås

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • riven ost, lagrad
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • Till servering

  • 4 skivor lantbröd
  • 4 skivor bacon, knaperstekt

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Bästa recepten till brunchens dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Lunchrecept

MER OM GODARE

Så enkelt kokar du ägg utan att de spricker

Gado-gado med strimlad omelett

Plättar med salladslök och kimchimajonnäs

30 min

Saffransrisotto med ljumma tomater och krispig fänkål

30 min

Superenkel pasta som ger hopp om våren

30 min

Kocken Cecilia: Så gör du yoga i köket

Spätta med champinjonstuvning

35 min

Sötpotatisfalafel med parmesan, lime och mynta

50 min

Koriandersoppa med kyckling

50 min

Kokoskrämiga musslor med friterade haricots verts

1 h 15 min

Sötpotatistortilla med mynta och fårost

1 h 15 min

Citrusdoftande sås till laxen

20 min

Liten råbiff med löjrom

15 min

Friterad gnocchi i kanelsocker med chocotahini

30 min

Markiz Taintons gröna shakshuka

30 min

Chokladfondant – smältande gott

30 min

Hallonsorbet – med smak av äkta hallon

1 h 10 min

Grönkålspasta – à la ”portionen under tian”

30 min

Valnötsbröd

1 h 40 min

Så enkelt blir du en vardagsvegetarian

Eton mess – klassisk brittisk dessert med maränger

10 min

Svarta bönburgare med picklad rödlök och pestokräm 

40 min

Bönchili med majskräm

1 h

Spenat och valnötsrisoni med kyckling

45 min