Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

Av Godare

(52)

Vad tycker du?

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai

Tom kha-gai är en fantastiskt god kycklingsoppa med lagom hetta. En uppskattad rätt i Thailand som kocken Wichudaporn Chaiyasaeng lärt sig laga av sin mamma. Recept ur kokboken ”Super tasty thai”.

Tom kha-gai soppa

Ingredienser

  • 1 pinnecitrongräs, skuren i grova bitar och bankat
  • 5 mskMatolja
  • 5 skivorgalangalrot
  • 1 Lök, gul, delad i 8 grova bitar
  • 2 limeblad
  • 2 korianderrötter, lätt krossade
  • 2 kycklingfiléer, mycket tunt skivade snett tvärsöver
  • 5 champinjoner, klyftade
  • 3 mskKycklingfond, koncentrerad
  • 2 burkkokosmjölk, à 400 ml
  • 1 Lime, klyftad
  • 1 tskSalt, eller efter smak

Till dekoration

  • 2 Koriander, hackade kvistar samt några blad.
  • 3 röda chilifrukter, urkärnade och finhackade
  • 1 Salladslök, skivad
  • chilipasta i sojabönolja

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Thailändsk kycklingsoppa – Tom kha-gai