Festlig fläskfilégryta
En riktigt mustig och smakrik gryta med fläskfilé, grädde, sambal oelek och timjan. Festlig mat som inte tar speciellt lång tid att röra ihop.
Recept från boken ”Middagstipset” av Jenny Warsén och Ulrika Pousette.
Ingredienser
- 2 fläskfilé, à ca 500 g
- Smör, att stek i
- 200 gPhiladelphiaost
- 3 dlvispgrädde
- 2 mskkoncentrerad oxfond
- 2 mskkinesisk soja
- 1 tskSambal oelek
- 1 mskRosépeppar, grovkrossad
- 1 tsksvartvinbärsgelé
- Salt och peppar
Garnering
- Rosépeppar, stött
- färsk timjan
Till servering
- kokt potatis, eller pasta
- kokt sparris, kokta haricots verts eller kokta minimorötter
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Jenny Warsén
När Jenny Warsén lagar mat ska det vara gott, gå snabbt och inte kosta alltför mycket. Hon är vardagsmatens riddare, kokboksförfattare och bloggare. Här på Godare delar hon med sig av enkla vardagsrätter och härlig sommarmat med extra goda smaker. Bild från boken "Jennys sommar". Foto: Ulrika Pousette
Visa 25 recept