Gravad löjromsströmming.
Gravad löjromsströmming.

Gravad strömming med löjrom

5 (2 röster)

Strömming är finfint till högtider – här är ett gott recept med gravad strömming med löjrom och cremè fraiche. Det är ingen större skillnad mellan strömmingar och sillar så det går utmärkt att använda firrar från skånska och västkustska vatten.

Tänk på att fisken ska gravas i 6–12 timmar!

Gravad strömming med löjrom

  • Gravning

  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl ättiksprit 12%
  • 0.5 msk salt
  • 300 g strömmingsfilé
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • 100 g löjrom
  • 0.25 rödlök
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • svartpeppar
  • Majonnäs

  • 1 äggula
  • 0.5 msk senap, osötad
  • 0.5 citron
  • 2 dl olja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

LÄS VIDARE