Ärtsoppa med fläsk

Av Godare

(46)

Vad tycker du?

Ärtsoppa med fläsk

August Strindberg kallade den för gudamat och vi förknippar den med torsdagar, punsch och pannkakor.
Men varför äter vi egentligen ärtsoppa på torsdagar?
Här är historien om den klassiska rätten – och självklart receptet.

Ärtsoppa med bogfläsk

Ingredienser

  • 1 mskSalt, till blötläggningen
  • 5 dlgula ärter
  • 2 lVatten
  • 3 kryddnejlikor
  • 1 Gul lök, stor
  • 1 tskSalt
  • 400 grimmat bogfläsk, rensat från fett (Kan vara svårt att hitta i hel bit, skivat går också bra. Om du inte hittar rimmat (saltmarinerat) bogfläsk kan du använda vanligt bogfläsk och salta lite extra i soppan.)
  • 2 tskMejram
  • 2 tskTimjan
  • 1 krmGurkmeja
  • 1 bitfärsk ingefära, liten

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Ärtsoppa med fläsk