Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Crunchwrap – välfylld och smakrik med krisp

Av Sofia Henriksson

(69)

Vad tycker du?

Crunchwrap – välfylld och smakrik med krisp

Sofia Henriksson delar med sig av ett recept på en välfylld och smakrik wrap med härlig krisp. Den rostade majskrämen ger sötman, bönorna hetta och den kripsiga kålsalladen det rätta crunchet.

Ingredienser

Rostad majskräm

  • 400 gMajs, fryst och tinad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 mskCrème fraiche, växtbaserad
  • 2 mskväxtbaserad ost och chili-dip
  • 1 Lime
  • Salt

Sötpotatis

  • 2 sötpotatisar
  • 1 vitlöksklyfta

Bönor

  • 3 dlsvarta bönor, kokta
  • 1 tskchiliflakes
  • Olja
  • Flingsalt

Sallad

  • 200 gSvartkål (hackad)
  • 4 Salladslökar
  • 4 blekselleristjälkar
  • 1 jalapeño
  • 2 mskRapsolja

wrap

  • 250 gväxtbaserad ost och chili-dip, cirka
  • 6 tortillabröd
  • 1 krukakoriander
  • 2 dlTortillachips
  • 1 dlRiven ost, vegansk

Servera med

  • rädisor, picklade i 1-2-3-lag
  • Koriander
Smakrik wrap med läcker fyllning och härlig krisp.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Crunchwrap – välfylld och smakrik med krisp

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Smarta tacos med Sofia