Het apelsinsallad med panerad fetaost
Den heta apelsinsalladen med quinoa som bas är proppad med härliga smaker och godsaker. Pankopanerade fetaost på toppen ger gott krisp och sälta. Recept av Godare-profilen Markiz Tainton.
Ingredienser
- 1 dlquinoa, sköljd
- 2 tskHarissa
- 2 blodapelsiner
- 2 apelsiner
- 1 Granatäpple
- 2 Salladslökar, skivade
- 0,5 dlOliver
- 0,25 dlolivolja
- 2 mskLime, pressad
- 1 tskapelsinblomsvatten
- 2 tskHonung
- Salt och peppar, efter smak
- 0,5 dlmandlar, hackade och rostade
- 1 knippemynta, grovhackad
Panerad fetaost
- 300 gFetaost
- 2 dlPanko ströbröd
- 1 dlvetemjöl
- 2 tskKanel
- 1 ägg
- Olja, att steka i
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Markiz Tainton
När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.
Visa 34 recept