Markiz Tainton

Av Markiz Tainton

Het apelsinsallad med panerad fetaost

Av Markiz Tainton

(6)

Vad tycker du?

Het apelsinsallad med panerad fetaost

Den heta apelsinsalladen med quinoa som bas är proppad med härliga smaker och godsaker. Pankopanerade fetaost på toppen ger gott krisp och sälta. Recept av Godare-profilen Markiz Tainton.

Ingredienser

  • 1 dlquinoa, sköljd
  • 2 tskHarissa
  • 2 blodapelsiner
  • 2 apelsiner
  • 1 Granatäpple
  • 2 Salladslökar, skivade
  • 0,5 dlOliver
  • 0,25 dlolivolja
  • 2 mskLime, pressad
  • 1 tskapelsinblomsvatten
  • 2 tskHonung
  • Salt och peppar, efter smak
  • 0,5 dlmandlar, hackade och rostade
  • 1 knippemynta, grovhackad

Panerad fetaost

  • 300 gFetaost
  • 2 dlPanko ströbröd
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskKanel
  • 1 ägg
  • Olja, att steka i
Ljuvligt god sallad med quinoa, apelsin, mynta och fetaost.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Het apelsinsallad med panerad fetaost

Markiz Tainton

Markiz Tainton

När Markiz Tainton lagar mat är kärlek bästa kryddan. Köket ska dofta av syrlig citron och vara fyllt av färgstarka grönsaker och spännande råvaror. Markiz är känd från ”Sveriges Mästerkock” och är idag en omtyckt matkreatör, poddare och har delat med sig av sina kryddiga recept både i tidningar, tv och radio. I programmet ”Markiz Tainton” bjuder hon på mat från världens alla hörn och smarta trick i köket.

Visa 34 recept

Ämnen