Andréa Brändström

Av Andréa Brändström

Siffertårta med limecurd och macarons

Av Andréa Brändström

(3)

Vad tycker du?

Siffertårta med limecurd och macarons

Bjud på Andréa Brändströms härliga siffertårta med extra crunchig mördegsbotten, limecurd och mascarponekräm. Toppen dekoreras med vackra macarons, jordgubbar och ätbara blommor. Titta gärna på videon där hon avslöjar sitt hemliga trick för att lyckas med macaronssmeten.

Ingredienser

Mördegsbottnar

  • 300 gvetemjöl
  • 75 gMandelmjöl
  • 75 gFlorsocker
  • 200 gsmör
  • 1 ägg

Limecurd

  • 5 Lime, skal och saft
  • 1,5 dlStrösocker
  • 50 gsmör
  • 1 mskmajsstärkelse
  • 2 äggulor
  • 2 ägg

Mascarponekräm

  • 500 gMascarpone
  • 150 gFlorsocker
  • 1 mskVaniljsocker
  • 250 gvispgrädde
  • 2 Lime, skalet

Macarons

  • 90 gÄggvita
  • 45 gStrösocker
  • 90 gFlorsocker
  • 120 gMandelmjöl
  • 120 gFlorsocker
  • pastafärg
Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons är perfekt till nästa födelsedagsfirande.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Siffertårta med limecurd och macarons

Andréa Brändström

Andréa Brändström

Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.

Visa 20 recept