Siffertårta med limecurd och macarons
Bjud på Andréa Brändströms härliga siffertårta med extra crunchig mördegsbotten, limecurd och mascarponekräm. Toppen dekoreras med vackra macarons, jordgubbar och ätbara blommor. Titta gärna på videon där hon avslöjar sitt hemliga trick för att lyckas med macaronssmeten.
Ingredienser
Mördegsbottnar
- 300 gvetemjöl
- 75 gMandelmjöl
- 75 gFlorsocker
- 200 gsmör
- 1 ägg
Limecurd
- 5 Lime, skal och saft
- 1,5 dlStrösocker
- 50 gsmör
- 1 mskmajsstärkelse
- 2 äggulor
- 2 ägg
Mascarponekräm
- 500 gMascarpone
- 150 gFlorsocker
- 1 mskVaniljsocker
- 250 gvispgrädde
- 2 Lime, skalet
Macarons
- 90 gÄggvita
- 45 gStrösocker
- 90 gFlorsocker
- 120 gMandelmjöl
- 120 gFlorsocker
- pastafärg
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Andréa Brändström
Andréa Brändström älskar att baka – allt från klassiska sockerbullar till fantastiskt detaljrika tårtor. Hon är bakkreatör, bakboksförfattare och vinnare av ”Hela Sverige bakar”. I programmet ”Festligare fika” bjuder hon på recept som passar både nybörjaren och den som vill utmana sig i sin bakning.
Visa 20 recept