Pankopanerad tempura
Pankopanerad tempura

Pankopanerad tempura

3,6 (5 röster)

Middagstips

Pankopanerad tempura – Den friterade tofun är perfekt att ersätta panerad fisk med i rätter som fish n’ chips eller med mos, kokta ärtor och en kall dillsås. Recept ur Värmande vego av Karoline Jönsson.

Pankopanerad tempura

  • Ingredienser

  • 250 g fast tofu
  • panko ströbröd
  • Frityrsmet

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja, + neutral rapsolja eller kokosolja till fritering
  • 1 dl mineralvatten, + 1-2 msk

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Värmande vego

ÄMNEN I ARTIKELN

Middagstips

Recept

Vegetarisk mat

Vegansk mat

MER OM GODARE

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Oxrullader med gräddsås och pressgurka

1 h

Sardinsk fänkåls- och kikärtssoppa

45 min

Koreansk pannkaka

Bruna bönor – bjud på klassisk husmanskost

1 h

Dillkött – så lyckas du med smakerna

2 h

Colcannon – riktig comfort food

30 min

Indisk madras curry – het och krämig

1 h 20 min

Sheperds pie – den goda engelska klassikern

1 h 30 min

Sesambollar med kycklingfärs

30 min

Grillad flankstek med kryddsmör

45 min

Älggryta med kantareller

2 h 30 min

Köttsnål lyxbaconburgare

30 min

Lyxtacos med friterade musslor

45 min

Tunnbrödsrulle – klassikern från gatuköket

40 min

Agave sticky fries

20 min

Sötpotatismos – snabbt och så gott

30 min

Polska piroger 2.0 – varma och frasiga

1 h

Panzanella – lyxigt gott av överblivet bröd

45 min

Pasta vongole – snabblagat och gott

20 min

Sötpotatissoppa med bacon

30 min

Tortellini i gorgonzolasås

20 min

Tacobiffar med nachosallad

30 min

Enkel ramensoppa med tofu

30 min