Baguetter med flingsalt.
Baguetter med flingsalt.

Lättbakade baguetter med flingsalt

4,1 (31 röster)

Matsmarta onsdag

Baguette med flingsalt – bjud gästerna på hembakat bröd med frasig skorpa och luftigt innanmäte. Lite flingsalt gör det lilla extra. Recept av Linda Andersson med bloggen Lindas bakskola.

En portion motsvarar en baguette.

  • Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten, fingervarmt
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 12 dl vetemjöl
  • Garnering

  • flingsalt

Gör så här

Av: 

Nina Kindbro

LÄS VIDARE

Rädda brödkanterna – Lindas fem smarta tips

ÄMNEN I ARTIKELN

Matsmarta onsdag

Bakning

Recept

MER OM GODARE

Rädda brödkanterna – Lindas fem smarta tips

Baka gröna superbaguetter

35 min

Focaccia på rester från kylskåpet 

Goda färsbollar med sojafärs

Falsk bouillabaisse

45 min

Filmjölkslimpa – lättbakad och hållbar

1 h 10 min

Morotsbröd – extra saftigt och gott

2 h 50 min

Tofuklämmor

20 min

Grönkålstabbouleh med tempehkebab och bönkräm

1 h 20 min

Bönburgare med grönärtsguacamole och sötpotatispommes

2 h

Palak Paneer

1 h

Granolabar med hasselnötter, torkad frukt och äpple

1 h 30 min

Färspaj som räcker till många

45 min

Klassisk spagetti carbonara – med sparris

30 min

Krämig sallad till utflykt och picknick

25 min

Lillebyns laxlåda

40 min

Kålpudding med sojafärs

45 min

Kycklingsoppa med rotfrukter, purjolök och paprika

30 min

Rödbetsburgare med brynt lökdressing

45 min

Grillad gravlax med pak choi och örtagårdssås

30 min

Pankopanerad rotselleri med brynt hollandaise

30 min

Sportstjärnorna om maten för att prestera på topp: Slår hål på myten

Så blir du en klimat-kreativ kock

Tänk om, tänk nytt