Filip Poon

Av Filip Poon

Krispig kyckling teriyaki med ris

Av Filip Poon

(79)

Vad tycker du?

Krispig kyckling teriyaki med ris

Ta en vanlig teriyakikycklingrätt men fritera själva kycklingen. Du får då en härlig kripighet tillsammans med den sötkryddiga såsen.
– Det här blir så himla gott, du måste prova, säger kocken Filip Poon.

Ingredienser

Kyckling

  • 4 urbenade kycklinglår, grovt delade
  • 1 tskSalt

Frityrsmet

  • 1 ägg
  • 1 dlmaizena
  • 2 dlmjöl
  • 2,5 dlVatten
  • 1 lRapsolja, att fritera i

Teriyakisås

  • 1 dlströsocker
  • 1 dlmirin
  • 1 dlsake
  • 1,5 dlkikkomansoja
  • 4 dljasminris
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 Salladslökar, grovt delade

Topping

  • sesamfrön
  • salladslök
– Det är så otroligt gott, säger Filip Poon.

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krispig kyckling teriyaki med ris

Filip Poon

Filip Poon

Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.

Visa 14 recept