Krispig kyckling teriyaki med ris
Ta en vanlig teriyakikycklingrätt men fritera själva kycklingen. Du får då en härlig kripighet tillsammans med den sötkryddiga såsen.
– Det här blir så himla gott, du måste prova, säger kocken Filip Poon.
Ingredienser
Kyckling
- 4 urbenade kycklinglår, grovt delade
- 1 tskSalt
Frityrsmet
- 1 ägg
- 1 dlmaizena
- 2 dlmjöl
- 2,5 dlVatten
- 1 lRapsolja, att fritera i
Teriyakisås
- 1 dlströsocker
- 1 dlmirin
- 1 dlsake
- 1,5 dlkikkomansoja
- 4 dljasminris
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 2 Salladslökar, grovt delade
Topping
- sesamfrön
- salladslök
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Filip Poon
Filip Poon kallar både sig själv och sina följare för spiskrigare. 2015 slog han igenom i ”Sveriges mästerkock” där jurymedlemmen Markus Aujalay erbjöd honom jobb i direktsändning. Han har tagit OS-guld ihop med ”Stockholm culinary team” och är i dag en av Sveriges största matprofiler på Youtube och Tiktok. I sitt Godare-program bjuder han på trendiga rätter som krispig fish-taco, dunderkebab och tiktok-pasta.
Visa 14 recept