Brysselkålskimchi

Av Godare

(4)

Vad tycker du?

Brysselkålskimchi

Alla som gillar kimchi bara måste testa den här varianten på brysselkål.

– Jag älskar brysselkål! Inte bara smakmässigt utan också för att de är så förbenat gulliga, säger fermenteringsproffset Jenny Neikell.

Receptet är från hennes bok ”Stora boken om fermentering”.

Recept ur boken ”Stora boken om fermentering” av Jenny Neikell. (Norstedts)

Ingredienser

  • 500 gBrysselkål, rensad/sköljd
  • 2 tskHavssalt

Saltlake

  • 2 dlkallt vatten
  • 3 krmhavssalt
  • 2 klyftaVitlök
  • 0,75 mskIngefära färsk
  • 25 gLök, gul
  • 0,5 mskgochugaru, eller annan torkad chili

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Brysselkålskimchi