Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.
Kakbollar –bästa receptet som räddar torra kakor.

Kakbollar med vanilj, citron och vallmo

4,7 (3 röster)

Bakrecept

Vad gör man med mjuka kakor som börjar bli torra? 
Kakbollar är ett perfekt recept att förvandla en vallmokaka eller sockerkaka till små goda mumsbitar.
Smula ner, blanda samman med färskost och rulla till bollar. Så gott!

Tips!

Använd 300 g från en vallmokaka.

Bollarna är godast att äta kalla eller nästan frysta.

Recept från boken ”Nyfiken grönare” av Cecilia Blankens och Kristin Johansson. Åsa Dahlgren (foto). Norstedts.

Kakbollar med vallmo

  • Ingredienser

  • 1 msk vallmofrö
  • 2 msk vaniljsocker
  • 300 g sockerkaka
  • 100 g färskost

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

LÄS VIDARE

Mjuk kaka med vallmo

ÄMNEN I ARTIKELN

Bakrecept

Recept

Efterrätt

Fika recept

Svenska recept

MER OM GODARE

Bästa recepten till chokladbollens dag

Pepparkaksbollar – friterade ljuvligheter

2 h

Havrebollar – ljusa och med smak av vanilj

20 min

Siffertårta med hallonkräm

1 h 10 min

Madeleinekakor

Johanna Westmans bästa baktips

10 härliga recept på tårta för alla tillfällen

Rabarberkaka med marängtäcke

45 min

Budapestrulle – klassiskt bakverk

2 h

Hallonkaka – fantastiskt god

45 min

Hallonmuffins med vit choklad

30 min

Hasselstörar

2 min

Hönökaka – hembakade är godast

45 min

Napoleonbakelse – en riktig kondisklassikern

Mandelmanns körsbärspaj med krämig fyllning

1 h 30 min

Mandelmanns lavendelskorpor

45 min

Kladdkakedammsugare – suget ökar

30 min

Bullrecept för alla tillfällen

Glutenfria kanelbullar – så blir de perfekta

Babas – bärfyllda kransar

1 h

Chokladpudding – så blir den supergod

20 min

Flapjacks – brittiska havrekakor

35 min

Fransk chokladtårta

1 h

Baka Mandelmanns sötebröd